Wednesday, 8 June 2011

Hey Guys!!!

HoHoHo....giler laaa...aku lama kut tak update blog nih...huhu...rindu pulak...sorry la tak dpt update...busy kut skang nih...aku busy semenjak daftar masuk U lagi...So..first of all...aku nk citer la yg aku ni da masuk belaja...kat UCSA...mesti tak tau kan...ramai je tanye..."ape tu UCSA??"...haha...ianye adalah University College Shahputra...dekat ngan umah je...kan best dekat2 ngan umah...tak yah duk hostel...dapat tido lam air-con...hehe...


So...aku daftar pada 16 Mei 2011...lepas tu ade orentasi selama seminggu lah...ingat kan tak nk pergi...alaa...orentasi je kut...tapi da pergi first day tuh...aku tak leh nk cabut da...huhu...sebab aku jadi group leader...haha...tapi seronok la orentasi...dpt kenal sume org...dpt main2..hehe...sepanjang orentasi ni lah...aku pelik la...ramai panggil aku "Aqasha"...hahaha...muke aku ni cam pelakon Aqasha tu ke???hmm...hensem gak la aku nih...hehehe...so sume panggil aku Aqasha...sampai lecturer pun panggil aku Aqasha...haha...tak kisah la tu...

Sama ke???haha...one day nanti kut...tunggu aku kurus dulu...haha...
Ni time perbentangan...duk ckp2 ngarut je...hehe...
Bla bla bla...sampai la ari Khamis tu...kitaorg kena manage event Hari Penutupan Orentasi...so..sume org ade tugas masing2...ade yg jadi Stage Management...ade yg urus kan makanan...yg wat persembahan pulak...ade yg buat tarian...modeling...nasyid...band...dan Maharaja Lawak...haha...aku la yg kena wat lawak...huuu...lega ase da lepas...waktu nk wat persembahan bukan main nervous aku...tapi awal2 ok la kut lawak tu...pastu da last2 ngarut gitu...haha...overall event...memang GEMPAKK!!!

Tgh wat lawak la ni...huhu...
Ade band..nyanyi2...memang gempakk...
Runway Show...
Nasyid...
Minggu seterus nye pule...ade aktiviti kat luar...kat Taman Pertanian...main lumpurrr...aku ni kira first time la buat mende2 macam nih...sedang kan camping pun aku tak penah..huhu...aku ingat main lumpur tu macam mane..rupe2 nye...perghhh...memang terbaekk laa...haha...dgn bau busuk nye...dgn ade pacat nye...dgn lintah nye lagi...huhu...tapi aku tak kena la lintah ngan pacat...haha...memang mencabar la aktiviti nih...abih je...kitaorg pergi mandi ramai2...haha...seb baik aku bawak baju lebih...ngan sabun2 sekali aku bawak...tak de la mandi kambing...kira wangi la aku...hehe...siap pakai perfume lagi...haha...

Pastu...abis da sume aktiviti2 dan juga orentasi...kitaorg pun di bawa berjumpa dgn lecturer2...pastu kira start la kelas...tapi kalau ikut kan UTM kelas start bulan Julai...so buat waktu sekarang ni kitaorg ikut kelas intensif...sepanjang kelas intensif ni kitaorg dibawah pemantauan la...sape2 yg tidak menunjukkan prestasi yg memuaskan...berkemungkinan akan ditukar program...cmtu la...

Hmm...ape nk citer ek??...Aaa...ape yg dah aku wat waktu kelas intensif nih...aku diberi kerja...lukis2...hehe...gitu je la...lukis...pastu kena wat unjuran tiga sudut...ape2 sume tu la...

Composite Order...
Casa Mila...

Emm...buat mase ni...ni je la nk citer...ni pun curi2 je mase tulis blog...ok la...kepada kawan2 aku yg dpt menyambung pelajaran tak kira di mane pun...semoga kehidupan anda bahagia dan maju jaya...dan juga belaja la bersungguh2...tunjuk kan bahawa kita Boleh!!! Hehe...