Monday, 28 March 2011

Sometimes We Should Do Something That We Want...

Hari ni..aku,ziro, dan shahrin pergi jalan2 di Megamall...tujuan nye adalah aku nk cari CD sebenarnye...artis:The Blacks Keys..album:Brothers...aku pergi Mega nih memandai je tau...mak ayah mane tau...hehe...sorry yek...dah la amik ziro ngan shahrin nih kat Beserah lak...huish...kalau tau ayah aku...mamposs...huhu...tapi aku nih relax je...aku kalau leh tak nk gelabah sgt...nanti mende lain lak yg jadi..soo...aku cume berharap tak de pape je la..hee~~

Ok..balik pada citer tadi...sampai2 je..parking la...tak ramai sgt time tuh...sebab pagi lagi..kira baru bukak la...sampai je...menuju ke popular...cari punye cari...tak jumpe gak..tapi ade berkenan nk beli yg lain...seperti Grammy Award...James Blunt...plus Kanye West..haha..Kanye nih Ziro la yg suh aku beli...haha...tapi aku kuat kan iman aku...aku tak nk membazir beli lagi...hehe..dah la satu CD rm40...hmm...gua tak de duit laa...

Dah tak de tuh...kitaorg pun turun la...cari mainan lak..hehe..huhh...kalau bab mainan...memang aku lemah..aku nk beli semua kalau boleh..pastu nk bukak galeri pamer mainan2 koleksi aku..hehe..tapi masa tu aku ngat nk beli Star Wars...nk Yoda ataupun Dark Vader ataupun askar putih tuh(tak tau nama...hehe)...macam2 la nk waktu tu...nk nerf...nk iron man...nk hotwheels...nk tranformers...huhu...macam budak2 lak aku nih..hehe...lama gak la aku nk mencari ape yg berkenan...dan juge yg cukup bajet aku...last2...aku pun beli...tranformers...ngan Cars...hehe...memang puas la kut..dpt gak beli something...

Pastu kitaorg main boling..saje2...naik kat atas lak...mula2 nk main satu game je...sebab takut lewat...main punye main...aku dah ketinggalan ngan shahrin...mak aii..memang tak puas ati giler...dah la aku lama tak main boling...selalu nye aku Tererr kut main boling..hehe..puji diri lak...pastu yg tak puas ati lagi sebab aku tak capai 100 pun...giler...memang teruk...aku pun ckp kat shahrin..."aku tak puas ati...aku nk main satu lagi"...pastu...ape lagi..kitaorg main la satu lagi...kali kedua nih baru la ok ckit...aku dpt la score tinggi dari yg tadi...dpt la capai 100...haha..lepas tu baru gelabah..ayah aku call...haha...mampos...kitaorg pun cepat2 balik...sampai je kat kete tadi...ade kertas putih biru kat depan...hurphh...ape lagi...saman la...hahaha...aku letak tiket gores tu sejam je...tapi jenjalan sampai 2 jam...haha...

Aku pun terus anta balik ziro ngan shahrin...dlm perjalanan tuh nk jatuh jantung aku...haha...sebab aku takut lambat balik umah...hehe...dah la 'jam' mase tuh...sambil debar...sambil tu dgr radio...nyanyi2 ckit..haha..

So aku rasa hari ni kira Happy la...walaupun dlm keadaan sebegitu...haha...dengan itu,aku nk ucap terima kasih la kat ziro dan shahrin...haha..walaupun aku yg belanja korang...haha...lepas ni kalau kuar...korang belanja aku lak...hehe...

Monday, 14 March 2011

Spending My Weekend @ KL...

Huuu...semalam baru je balik dari kl...hmm...sebenarnye dtg kl nih kira bukan ade pape pun...saje je..kira relax2...hehe..kl tu dah kira umah kedua aku la...selalu sgt la pergi..kadang2 pergi pagi balik petang...alaa..2 jam setengah je kut dari kuantan...haha...

Macam biasa...sampai KL...check-in kat hotel...pastu duk makan kat dia punye lounge...kebetulan masa tu tgh serve makan petang...tambah pulak perut tgh lapar...ape lagi...bantai la habis2...haha...buat muke tak malu...makan bersepah2...hahaha...kalau bukan kita la yg nk menghabiskan...sape lagi...lebih2 tu diorg buang je...

Dinner pulak...kitaorg pergi makan kat Wadi Hadramawt...restoran ni memang dah lama dah kitaorg nk pergi..tapi tak berkesempatan...sampai la Majalah 3 buat liputan kat situ...sampai aku pun termimpi makan kat situ...haha...so kitaorg pun pergi la makan kat situ...emm...makanan dia makanan arab...nasi dia panjang2...dia serve byk giler...kira satu pinggan tuh leh kongsi 2 org kut...tapi aku pulak makan dia punye nasi yg serve 1/2 kg...emm...nama makanan tuh lupe la...tapii...memang BEST laaa...ayam ngan kambing dia...perghh...memang best...haha...

Wadi Haramawt...


Keesokan nye...tak de plan sgt...just gi jalan2 kat pavilion...jalan punye jalan...tgk2 ade UEFA Champions League Trophy Tour...wooo...boleh bergamba ngan trophy Champions League tuh...boleh pegang2...haha...ape lagi..pergi beratur la nk amik gamba...panjang beratur tapi sekejap je...Waaa...kembang idung jap dpt pegang trophy tuh...hehe...

YEAHHH!!!!...hehe...
Hmm...aku tak de pape pun nk beli...singgah sini singgah sana...aku pun masuk kedai S+J...titibe aku ternampak buku tulis nih...kulit dia sama ngan aku nye folio seni...titibe lak aku rindu ngan folio aku...aku pun beli la...haha..

Jalan2 lagi...kedai yg kira mesti aku singgah...kedai Adidas Originals...kira nk masuk tgk2 je la...tgk punye tgk...nampak dah yg berkenan...hahaha...pastu test lak...last2 beli jugak...hahaha...tapi kira memang aku kena beli la...dua2 helai nih memang tinggal last...huhh...kalau tak beli...memang aku nyesal la...haha...

Bla..Bla..Blaa..malam pulak...kitaorg makan di Tony Roma's...bersama juga dgn uncle kadir,aunty,baby...saje bawak diorg makan bersama...kebetulan birthday baby tak lama agi...so kira...kitaorg sambut Birthday baby dan Hariz...sambut kakak aku dpt result baik...sambut aku dpt lesen 'P'...hua hua hua...

Dari kiri..budak yg baru dpt best result..b'day girl..b'day boy..dan yg amik gamba..budak yg baru dapat lesen 'P'..hehe..
So...the next day...balik la...haa...tu je la...aku ni duk umah je...dpt kuar cam nih kira happy la...hehe...

Sunday, 6 March 2011

TORTURA:Seksa & Maut...

Assalamualaikum...hehe...semalam baru je gi exhibition TORTURA nih...kat Muzium Seni Negeri Pahang...TORTURA ni dia pamer kan brg2 yg org zaman dulu(waktu zaman pertengahan eropah) gunakan utk hukum org2 yg bersalah...huhh..memang kejam giler la brg2 diorg nih...haha...scary pun ade, kejam pun ade...But Interesting...memang cool!!!...haha...

Sebenarnye memang aku tak pernah pergi pun mane2 muzium seumo hidup aku...skang ni kira amik peluang la tgk2...alhamdulillah dapat gak aku gi muzium..hehe...


Mula2 sampai je dah nampak poster2, banner2 kat tepi2 jalan tuh...hohh...excited gileh...masuk je...bayar masuk sebanyak RM6 seorang...pastu tak tau nk jalan mane...hehe...jalan la belah kanan...hati dah berdebar sebab org muzium tu buat gelap2 kira cm scary2 laa...haha...jalan slow2 pastu bilik pertama tuh nampak patung pakai baju itam tutup muke...gilerr...aku nk masuk pun tak berani...tambah2 kakak aku duk ckp takut2...bertambah la takut aku...haha...pastu tgk2 la...baca2 kegunaan brg2 tuh...kepada siapa hukuman tu diberikan...byk btul info....

Patung baju itam ni la yg wat aku takut...haha...
Bersama si tukang potong kepala...heee...

Ade alat gari org...ade alat hancurkan kepala org...

Gari
Alat penghancur kepala dgn skru & penutup  kepala

Ni alat emm...kira cakar2 org la...siat2 ke..haha...kejam tul...dia ikat pesalah kaki, tangan...pastu pakai mende nih cakar2 atau cucuk2 atau siat2 kat badan pesalah...


Ade satu ni memang tak leh blaa kut aku...ngilu ase...Gergaji...mangsa akan digantung secara terbalik bagi memastikan oksigen pada otak mencukupi dan masih dalam keadaan sedar sehingga gergaji sampai ke pusat...uhhh....giler...tapi nk tau tak sape yg kena hukuman nih...hukuman nih dikenakan kepada org2 seperti pondan, lesbian...emm...ape lagi ek...lebih kurang golongan2 cmtu la...hubungan sejenis...

Gergaji
Camni la diorg buat...
Ni pulak alat pemecah lutut...walaupun nama dia ade kait ngan lutut tapi mende nih digunakan gak utk bahagian lain seperti siku, lengan dan juga bawah betis...sekali kena...bukan setakat rosak teruk...sampai hilang fungsi saraf...tak leh nk jalan la...

Alat pemecah lutut...
Pastu org2 zaman dulu memang suke bakar2 buat BBQ kan...hahaha...saje je...diorg hukum pesalah ngan membakar hidup2...ade satu nih dia letak atas jaring tu je...satu ni pulak dia buat mende yg berbentuk lembu dan ade pintu dia tepi...dia akan masuk kan pesalah ke dlm pintu tu...dan dibakar hidup2...


HAHA!!!dlm byk2 brg nih...ni la yg wat aku ketawa...haha...Cawat Besi...mende nih akan dipakai oleh kaum isteri dimana suami nye akan merantau jauh...pergi berperang ke...ini adalah bertujuan tidak berlaku kes2 seperti rogol ataupun curang...haha...kalau la si suami pergi selama beberapa bulan...cmne la si isteri nk kencing berak...hahaha....

Cawat besi...hehe...

Byk nye la nk citer...haha...tapi memang mcm2 la kat sini...masih byk laa nk tunjuk kan...ringkas kan je la yek...kat situ ade kerusi soal siasat...ade iron maiden...ade judas cradle...hmm...kalau la nk lebih lagi pergi la sendiri di Muzium Seni Negeri Pahang...anda semua boleh lihat dgn lebih dekat...korang boleh tgk kat fb gamba2 nih...

Kerusi soal siasat...

So sekarang nih nk jadi promoter ckit...kawan2 sume...pergi la exhibiton nih...memang best...tak rugi kut pergi...byk info leh dpt...anda mungkin berada di zaman itu ketika melihat brg2 ini...mwahaha...hehe...emm...TORTURA ni bermula dari 1Mac 2011 hingga 31 Mei 2011...bertempat di MUZIUM SENI NEGERI PAHANG...waktu...dibuka setiap hari dari pukul 10pagi hingga 7malam...tiket hanya berharga...RM6 tuk dewasa...RM3 tuk kanak2...pergi ye kawan2...


TORTURA...best!!!

hehe...

Friday, 4 March 2011

My Blog=A New Look...

Waaa...aku baru je ubahsuai ckit blog aku nih...haha...baru aku perasan leh buat macam2 kat blog nih...hehe..saje tukar ckit background...huuu...

Background nampak agak gelap kerana aku guna warna hitam kebanyakan...emm...memang aku pun suke kaler hitam dan ade merah ckit2...hehe...ok la kut...aku suke jek...haha...hopefully you'll like it...

Sebenar nye tak de keje pun...tu la ade masa nk hias layout nih...pening jugak nk buat...macam2 leh letak...gamba la...main2 kaler la...haha...mula2 nk letak la gamba2 tuh...tapi macam tak cantik...soo...aku pun just tukar kaler la...tukar dia punye font ckit...biar nampak menarik...hehe...tapi agak kelaka la bila tgk...haha...

Tak pe la...ini pun bertujuan nk kasi korang sume enjoy bila baca blog inii....haha...tak de la bile tgk blog...macam boring jek...hehe...

*Sorry la kalau ade yg sakit mata bila tgk tuh...hehe...

Tuesday, 1 March 2011

Penat Laa Beriadah Hari Ni...

Skang ni menunjuk kan pukul 1.02pagi...aku baru je mandi...bersihkan diri sebabnye...aku baru jek balik dari main badminton...huuuhhh!!!penat....

Citer dia begini...Suatu pagii...ceh...aku ni mengarang ke...haha...ok senang citer...aku bangun awal pagi sebab aku ade belaja kete...sebab sok dah kena test JPJ...pastu dah balik cam biasa...aku main game sampai la jemuu...pastu tunggu mak aku balik bwk makan tgh hari...hehe...makanan tgh hari aku biase je...nasi putih dan ikan keli...kalau tak de ikan keli....memang tak sah...pastu dah makan...macam biasa juge aku naik basikal round keliling kawasan alor akar dan juge kawasan kubang buaya...ambil masa dlm 1 jam...tak de la penat...sakit buntut je...haha...

Bukan main round2 like little bear...aku terserempak ngan cikgu makhtar...dia amik anak dia kat tadika...tak sempat nk stop jumpe dia...kete sibuk...so aku terus balik ke rumah dan terus call dia...saje tanye khabar ngan tanye apasal lama tak main futsal nih...kaki aku dah tak tahan nih...hahaha...borak punye borak...dia suh join cikgu2 len main badminton kul 9 malam kat dewan badminton alor akar...kalau ikut kan aku dah penat...tadi saje je la join...lama tak jumpe gak...

Jadi main la aku badminton ngan cikgu...tik tok tik tok...sampai kul 11.15 malam...singgah minum jap...kat Mek Siam...minum je...tak makan...kalau makan abih la diet aku nih...haha...kitaorg just bual je la...citer pasal sekolah laa...pengetua laa(mengutuk sebenar nye...haha...)...macam2 la...duk ketawa sampai tak ingat dunia...haha...memang terbaik la cikgu2 SMKAA...

Kul 12 a.m...baru la balik...huuhh...takut pulak kena marah balik lewat..haha...tak pernah aku balik sampai tgh malam...balik je....tu la terus mandi...bau busuk...peluh abih satu badan...baju pun dah macam kena rendam dlm sungai...haha...basah giler...so sekarang nih aku nk tido la...haha...bye sume...goodnight....


*sorry gamba tak dek...lupe bawak kamera...tak pe...len kali aku post la gamba..hehe...chioww....