Thursday, 21 April 2011

Bersama Budak2 Seni @ Mon Rods...

Pada 18 April 2011...*Je-je jejeng...je-je jejeng(ala2 starwars)*

Huu~~pada tarikh ni...aku ngan budak2 seni...dinner kat Mon Rods...hehe...sape budak2 seni tuh??haa...tak kan budak2 kut...asyik panggil budak2 seni je...hehe...so...budak2 ni adalah...YB Hazierul...Faiz...Dirah...Sarah...Amalina...dan Hotaru(hua hua hua)...tapi bukan ni je ahli2 Seni nih...ade lagi...tapi yg hadir kat dinner je la aku sebut...hehe...*yg len...aku dah ajak...tapi...hmm...byk yg tak leh dtg...(HEHE)*...

So...aku citer cmni la...*ce citer...ce citer*...ideanye bukan la aku sebenarnye...tapi ayah aku...ayah aku la mula2 sebut...dia ckp..."dah dapat A+...tak nk belanja cikgu tu ke"...haha...cmtu ah...dari situ la mule nye plan...so tu la aku ngan ziro plan tuh...pergi jumpe cikgu la...tu la...ni la...mula2 cikgu nk Kenny Rogers...pastu ok la...aku pun start la tanye2 budak nih...tapi bukan main payah la nk ckp...lebih2 lagi Hotaru...hehehe...byk songeh laa...pastu Bla Bla Bla...aku pun cadang tukar tempat ckit...tu la aku ajak Mon Rods nih...sebab kat situ tempat baru la katakan...best gitu je la...TAPI...macam biase...hotaru yg buat hal lagi...haihh...pening aku...hehe...

Bersama Bonda yg tersayang...heee~~
Pastu dah jadi...cikgu pun OK...so...kitaorg pun ber-dinner la kat Mon Rods...janji kul 8.30...tapi aku dtg kul 8...sebab nk suh diorg nih tande tangan kat card tuh...haha...punye la tak surprise...sebab masa sibuk2 pasal card tuh...cikgu dtg...kuang kuang kuang...aku beralih tempat lain sebab nk sign...ish2...Amalina lagi la...selamba je duk tulis card...depan2 cikgu lak tuh...siap melukis lagi...hahaha...

Dah setel pasal tu...kitaorg pun order la nk makan ape...ade yg order Nasi Ayam...Chicken Chop...Fish & Chips...pastu...tak salah aku ade org order Lamb Chop kan...hmm...tah la...pastu...nyam nyam nyam nyam...*tgh makan...nk citer ape nye*...haha....pastu aku order kan dessert...caramel puding...pastu dah abis makan sume...hmm...punye la sume nk aku nyanyi...hehe...mule2 kononnye nk cikgu nyanyi...pastu cikgu naik pentas aku ngat dia nk nyanyi...rupenye kasi ucapan...haha...takpe la cikgu...demi cikgu...saya jugak yg nyanyi...hehehe...

YB dan Faiz...hehe...
Itu lah KAMI...HEHE...
First song...This Love by Maroon 5...nyanyi ngarut giler sebab aku pun dah lupe lagu nih...lupe rentak dia...hahaha...lirik pun...walaupun ade karoke...tapi tetap hancur...hahaha....then...second song...Can't Smile Without You by Barry Manilow...lagu nih...ok ckit kut...sebab aku minat...hahaha...lantak la...aku tibai je nyanyi...hahaha...

Teruk benor aku nyanyi...hahaha...
Makan pun sudah...nyanyi pun sudah...so...kitaorg pun balik laa...pada malam tuh...memang penuh kenangan bersama budak2 seni...gather sama2...happy sama2...haha...lama dah kut semenjak SPM tahum lepas...teringat lagi...masa duk dalam bilik seni...lukis2...lebih2 lagi...masa sibuk pasal kerja khursus...ponteng kelas sebab nk gi bilik seni...duk lepak bilik seni...gelak bersama2...aku terpatah kan kerusi cikgu...makan oblong bersama hazierul...HAHA!!!....uishh...rase nk nangis la..huhu...sob..sob..sob..

Pape hal pun...aku nk ckp la...aku berterima kasih kerana korang sudi jadi kawan aku...kerana korang la hidup aku berwarna-warni...tidak lupe juga kepada Cikgu Rohani...kerana cikgu la...aku pandai melukis...mewarna...pandai ape lagi ek...hmm...pape lah...haha...jadi dgn itu...aku nk mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki selama aku bersama ngan korang...mungkin lepas nih...kita tak berkumpul lagi macam aritu...sebab masing2 ikut haluan sendiri kan nanti...hmmm...ok la...sampai sini saja...hehe...


*sori la kepada Hotaru...lam blog aku nih...aku kutuk ko je...hehehe...
*Nama Hotaru tu sebenarnye Farahaina...saje je panggil Hotaru...FB dia Hotaru kan...hahaha...

Saturday, 9 April 2011

I Always Try...

Huhh...aku nih ade je mase nk berblog..tapi tak tau nk tulis ape...so skrg nih..aku berada dalam keadaan yg teramat bosan tahap cipan...plus mengantuk...skrg nih aku nk tulis jugak walau ape2 pun...

So...aku nih nk bercerita la...aku ni bukan la Ulat Buku...tapi aku minat ngan buku2 nih...tak kira la buku ape pun...buku citer ke..buku kartun ke...buku teks ke...aku suke je...tapi punye la malas nk membace...haha...favourite book aku la...buku pasal2 architecture ni la...aku kan bakal seorang arkitek...hehe...so aku suke la bace buku2 nih...tgk2 design rumah ke..bangunan ke...tgk macam mane rumah tu dibuat...cmtu ah...tapi mende2 cmtu ah...kadang2 aku teringin jugak bace novel ke...buku2 citer yg tebal2 tuh...maklum la..time aku kat sekolah...kelas aku nih major pompuan...kan pompuan2 ni suke bace novel...haha...aku pun konon nye nk bace la novel2 nih...tapi haram...ckp je...haha...

Ok...aku nk citer la kenapa tajuk aku kali nih "I Always Try"...ye la..aku sentiase mencube...cube utk membace buku sampai abis...kalau setakat bace aku bace la...tapi tak pernah abis...so citer dia cmni la...dulu2 la time aku kecik...mase sekolah rendah...aku minat subjek BI...kerana cikgu la..haha...bukan sebab cikgu cantik...tapi sebab cikgu tuh selalu je dorong aku utk mahir lam English nih...aku pun baik ngan dia...pastu ade la satu ari tuh...dia recommend aku beli buku citer Enid Blyton...Enid Blyton nih nama penulis...yg aku beli tuh tak pasti tajuk ape buku tuh...hehe...lupe la...so...waktu beli tuh kira excited giler la...hahaha...balik2 umah je...start bace...bace punye bace...tak sampai half buku tuh...aku stop...ish2...pastu macam tu je la tinggal buku tuh...sian buku tu...hehe...

Enid Blyton...
Ade jugak suatu ketika dulu aku bace buku...emm..alaa...novel penyiasat2 tuh...aku bace tu sebab abg aku byk koleksi buku2 citer...buku2 tuh dia simpan kat almari...so...satu ari tuh...kemas2 la...tu la aku grab satu sebab tgk cm menarik...sama la jugak ngan enid blyton aku tadi...bace2...tapi yg ni sampai la kut tgh...pastu stop...kuang kuang kuang...

Sepanjang aku membesar nih...kira byk la berlaku cmtuh...berkenan ngan buku nih...bace2...stop..tgk2 buku nih...minat ngan buku tuh...bace2...stop...cmtu la aku...huhu...Tapi sewaktu aku form4 tak silap...abg aku beli buku nih...ANNE FRANK...so ketika tuh...aku memang bertekad la nk bace abis...citer dia True Story...haa..lupe pulak nk ckp...kalau buku2 ataupun citer2 yg berkaitan ngan kehidupan sebenar...memang aku minat...cam citer nih aku minat la...aku mule la bace anne frank nih...bace2...memang aku ckp la...starting pun aku dah suke...memang menarik minat aku betul...bace punye bace...aku memang leh imagine ape yg anne frank nih buat...sampai begitu sekali citer dia...tapi aku nk ckp la...memang aku stop la bace buku nih...tapi aku stop bukan la kerana aku tak suke bace...tetapi ketika tuh kira..emm...cam aku gi travel aku lupe bawak...pastu travel sampai 2-3 hari...tu la bile dah stop ketika tuh..aku mule dah tak nk sambung bace balik...hmmm...so mungkin la aku akan start balik bace buku tuh...sebab aku leh ckp la...that's the best buku yg pernah aku bace...walaupun bace tak abis...memang aku recommend la kat korang...beli la buku tuh...tak rugi kut...memang kisah benar...abg aku penah pergi rumah dimana anne frank tuh menyorok...tak salah aku rumah tuh kat...emm...german kut...lupe la...nanti aku tanye balik abg aku..hehe...

Anne Frank...
So cmtu la citer aku...aku ni ade lagi buku tak bace...beli tapi tak bace...hehe...sebenarnye aku nih memang kena ubah sikap...baru leh membace...haha...tapi aku nk ckp la...aku memang btul2 minat ngan buku tetapi sayang nye aku selalu bace tak abis...so...skrg ni ade dua buku yg aku ingin bace...pertama The War 1858-1975 In Viet Nam...buku nih ayah aku beli kan tuk aku ketika kitaorg travel kat Vietnam...hehe...yg kedua...buku ni aku still nak mencari sebab tak sure masih jual ke tak...Mein Kampf by Adolf Hitler....haha...ganas kan..hehe...mein kampf ni bermaksud My Struggle...so aku just nk bace la...sebab buku nih ditulis oleh adolf hitler sendiri...nk tau la ape citer disebalik diri dia tuh...haha

Ni la yg beli tuh..haha..
Tgh mencari...

Hohh...hilang la ckit kebosanan aku nih..haha...lepas nih nk pergi makan cendol la ase...hehe...