Thursday, 26 January 2012

My Favourite Movies...

Haha...titibe je rase nk share pasal favourite movie aku...aku nk ckp selalu pun tak jugak tgk movie nih...hehe...tapi layan la...ade la jugak aku sentiasa tgk movie...ade masa tak tgk...bese la tu...tak kan 24 jam nk tgk movie kan...haha...

Aku citer ni pun ape yg terlintas lam mind aku la...sebab kalau nk list kan favourite movie...memang byk la kan...sampai besok pun tak abis...kalau nk tau..aku suke movie yg ade kena mengena ngan hidup aku...maksud nye ape yg ade lam movie tu, ade jugak berlaku kat dlm life aku...hahaha...macam je la...tak de pun sama cm lam movie tuh..kalau sama...aku je la berlakon lam movie tuh...haha

So, antara yg menjadi pilihan adalah...300 Days of Summer...entah la kenapa aku suke citer nih...pasal pelakon dia cantek kut...haha...Zooey Deschanel la katakan...

Hoo...
Zooey Deschanel...cantik kan???haha...
Next, My Sassy Girl...tapi citer ni aku tgk yg version english...sebab original dia Korea...citer ni kebetulan aku tgk...sebab masa aku tgk tv tu...titibe ade citer nih...mula2 layan je la...pastu tersangkut da tgk sampai abis...haha...

My sassy girl...
Yg ni version korea..yg original punye...haha...
Hmm...pastu ape lagi eh???Haa...Limitless...haha...citer ni memang hebat la...tapi tak baik sebab dia amik dadah...best2 jugak tapi dia amik dadah utk jadi seseorg yg hebat...memang tak hebat la kan...nk jadi hebat usaha la...duk makan dadah pulak...haha...tapi best la citer nih...

Terbaik...
Haih...ape lagi nih??emm...ouh...Pirate of The Caribbean...haha...Johnny Depp terbaikk...kalau yg len...citer The Tourist...Johnny Depp gak berlakon tuh...huuu...hebat2...haha


Yg lain...Star Wars, Harry Potter, ouh baru teringat...aku memang suke citer2 Adam Sandler...haha...terbaikk...sume citer dia best la...haha...sama jugak cam Stephen Chow...memang sume citer dia layann....haha...



Adam Sandler...

Stephen Chow...
Tu je la nk citer...byk lagi sebenarnye...ni yg hanya terlintas je...haha...Last but not least...the greatest legend is Tan Sri P. Ramlee...memang citer dia sampai sekarang masih kita layan...bukan senang tu...lama kut citer dia...tapi masih tak lapuk...hehe...

The Legend...

People + Friends ???

Haihh...kadang aku selalu sgt stress...bukan sebab keje ke ape...tapi sebab org sekeliling aku...abang aku penah ckp..."bila da masuk University or kolej ke...ko akan jumpe ramai jenis manusia"...aku masih ingat lagi ayat nih...tapi waktu tu aku kira wat bodo je la...konon aku fikir tak de pape...

Once aku da masuk 'U'...bukan setakat ramai jenis manusia...setan2, jin2, binatang2 sekali aku jumpe...haha...kasar benor ayat aku...huuhhh...tapi tu la kenyataan...aku tulis ni pun atas sebab aku nk lepaskan ape yg aku da lalui selama aku duduk 'U' nih...aku da macam tak tau nk share kat sape...asal citer kat org...org citer kat org len pulak...dah citer kat org len...ditokok tambahnye pulak...haihhh...

So..hopefully ape yg aku citer ni hanyelah sekadar cerita dan citer ni habis kat sini je...kalau nk katakan ramai aku tgk kat 'U' aku nih...budak2 suke pergi kuar malam...aku tak kisah kalau nk kuar malam...standard la tu kan...nk wat keje tgh malam...sebab time malam baru dapat ilham...tapi ape yg aku nampak bukan pergi study pun...pergi clubbing...haihh...memang dunia nk kiamat da...bawak pompuan ikut sama...pasal ni aku malas nk citer panjang...sebab ni hal peribadi punye...

And...yg ni yg menjadi masalah kat aku...yg selalu buat aku stress...aku tak sure la maybe hanye berlaku kat aku je ke atau memang kat mane2 pun...sebab kat tempat aku nih...aku da terkena ngan batang hidung aku sendiri la...haha...nk citer la nih...huu...aku ni jenis tak kisah tau...and aku nk ckp memang aku suke tolong org...org nk, aku bg...org ckp pasal ape2, aku dgr...ape lagi?? so kalau nk ckp...jasa aku ni da byk da aku tabur...tapi tgk org2 kat sekeliling aku...ade diorg hormat aku??ade diorg balas jasa aku??ade diaorg support aku walau ape pun???...aku bukan la nk claim ape yg aku da buat dan jugak aku bukan nk mengungkit...tapi paling tidak jgn la buat aniaya aku...senang ckp jgn buat taik la ngan aku...

Ni berlaku kat aku...ade la sorang ni...aku memang cukup percaya la ngan dia...last2 ape yg dia buat...depan aku ckp baik...belakang aku...cakar2 abis...tak de la tikam...haha...sampai hubungan aku ngan membe2 len pun renggang...sampai la aku tau...memang aku puihhh dia la...buat taik biar bertempat...nk buat kat aku...memang silap la...

Pastu...aku bukan la nk ckp aku ni pandai sgt...bukan juga aku nk ckp aku ni bagus sgt...tapi bila da masuk 'U' mind set kena matang la ckit kut...ni cam tak boleh nk berfikir..haihh...pasal perangai kebudak-budakkan tu aku tak kisah...aku pun cam budak2 jugak...haha...tapi maksud aku kat sini...mentality tu...nk ckp lembab pun tak jugak...nk ckp bendul pun tak jugak...haihh...entah la...malas la nk ckp...haha...tapi aku citer ni bukan sume org la...sesetgh org je...kalau membe2 rapat aku...ok...diorg baik...haha...

Hmm...kalau nk citer memang panjang lebar nih...aku ni pun first time meluahkan perasaan ala tak puas ati kat sini...tapi ape aku citer nih mungkin tak sedahsyat ape yg korang sangkakan...ianya lebih dahsyat dari ape yg aku tulis nih...dah la..penat aku nk bercerita...hehe...

Monday, 23 January 2012

Hambik Kau!!!

Haih...lama bebenor tak bukak blog nih...hehe...asyik menghilang je aku...sekarang da sem 2 tapi post pasal projek2 sem 1 aku tak abih lagi...hahaha...tak dapek nk nolong nye...


ni la...senang aku juz compile-kan sume ape yg aku dah buat...emm...last post aku pasal sculpture kan...then next project iaitu Project 3(Horizontal Structure)...yg ni kena wat bridge...kena ade structure mende2 tu la..haha..straight to the point...projek ni paling penat la dari projek2 len...sampai ulang alik pergi umah group-mate nk setel ini kerja...

Mock-up...
Masa tgh design critic...
Final product...byk duit da abis pasal beli kayu..huhu...
And then, 4th project (Man-Environment), yg ni byk kena sketch pastu ade kena amik gamba...project ni dilakukan masa Hari Raya...time tu cuti tapi still ade keje...huhu...tapi last minute cuti baru nk wat keje...bese la tu kan...haha...

Yg ni 5 sketches yg terpilih...
Atuk gua tgh makan...jgn kaco...haha...
2nd photo...
The last one...PRICELESS...
For the 5th project (Vitruvian Man)...kena kaji tentang Vitruvian Man...tahu kan ape tu Vitruvian Man??kalau tak tau...dia sebenarnye lukisan Leonardo Da Vinci yg menunjukkan tentang proportion manusia...teori ini adalah dikaji oleh Vitruvius iaitu seorang arkitek rome pada ketika itu...tak salah la...lupe la...hehehe...nak tau lagi...search google la yek...da abis je kaji...kena wat model viturvian man tuh sama besar ngan kita...haha...scale 1:1...pastu sume kena sama...kalau macam aku...aku kan gemuk...so model aku tu gemuk jugak la...haha...style kan??special la aku punye...sume org kurus2...aku je besar...menarik perhatian lecturer tuh..tu la leh dpt markah lebih...kah kah kah...

Vitruvian Man...
Mock-up...style kan??..haha...
Meet my twin... =P
And the last one, also the major project, Project 6(Multi-purpose Headgear), kena wat headgear atau leh dipanggil topi la dlm bahasa ringkas nye...kena wat mengikut proportion kepala sendiri...dan headgear tu kena sesuai dgn aktiviti yg kita pilih...so macam aku...asal2 aku punye aktiviti adalah baring, berjalan, dan bersantai...tapi sebab ramai dak kelas pun wat aktiviti tu...jadinye...aku pun tukar la...haha...tukar la menjadi Beach Cleaner Headgear...Headgear yg dikhaskan utk Beach Cleaner(pembersih pantai)...org sume pelik kenapa cleaner...aku ckp la...ramai yg tak sedar...ramai org suke lepak kat pantai...pastu buang sampah merata-rata...tapi ramai juga tak sedar yg ade petugas yg bersusah payah membersihkan pantai...jadi dengan ini aku cipta dan juga reka heargear utk petugas2 ni...Headgear aku ade compartment kat belakang yg boleh meletakkan MP3...pastu kat belakang gak ade tergantung tuala utk kesat peluh...haha...dan macam2 lagi...hehe...

Beach Cleaner Headgear...
Ipod cilop...haha... 
Packaging Box...
Siap ade sign 'recyclable' ngan 'this way up' lagi...haha...

Sampai sini je leh citer...penat da type nih...da la internet sloww...hehe