Monday, 20 February 2012

Friday, 17 February 2012

Hadry & Linda Wedding!!!

Salam...dah seminggu da abang aku kawen...hehe...yang wedding aku citer ni belah lelaki la...aritu 11 Feb 2012...hari sabtu...rindu pulak rase...sebab gather2 bersama family, saudara-mara...macam raya pulak...haha...still ingat lagi mula2 saudara sampai Kuantan...happy2 je...tolong ikat2 riben la...masuk kan chocolates dalam kotak la...macam2 lagi...and then hari jumaat...ade rehearsal...practise la nanti kekok pulak time wedding...haha...practise punye practise...malam tu pulak settle kan telur...masuk kan lam bekas pastu atur atas meja pulak...ramai tolong2 termasuk membe2 abang aku...emm tak salah,kitaorg settle sume bende sampai kul 1 pagi...haha...penat kan...esok tu pulak nk kena bangun pagi...hehe...

Macaroonn....
Dalam dewan...
Rehearsal #1 
Rehearsal #2 
Rehearsal #3
Rehearsal #4
Makan2 dulu...pastu baru sambung keje...haha...
Sibuk masukkan telur dlm bekas... 
Bekas Telur...H&L.... 
UCOPPPP!!!!
Ni la rupe sebelum wedding...
And the day comes...a big day for my family especially my brother and his wife...that morning...sure lah make-up2...the bride, the groom, bridesmaids...bla bla bla..haha...and final touch la...setting2 dewan...everythings...ouh...lupe nk ckp...this wedding was held at Dewan Jubli Perak...

Make-up...
Bridesmaids...
Tepat pukul 12 p.m. orang jemputan sume datang...fuhh...memang aku pun tak sangka ramai gak yang datang...haha...agak serabut jugak la nk handle...ye la...first time wedding nih...abang sulung aku kawen kan...first time la tu...hehe....later kalau turn kakak aku pulak...nanti senang la nk handle...ade experience da...haha...around 12.15 p.m...pasangan pengantin da dtg...masuk terus duduk atas pelamin...
Ramai da datang...
Sampei da pengantinnye...

About 12.30 p.m...Tengku Mahkota Pahang sampai...iring masuk sampai ke atas stage...pastu acara merenjis la pulak...settle that part...terus ke meja makan...haha...abang aku citer dia borak ngan TM...tersasul-sasul da ckp...haha...gementar la katakan...sebab kalau nk ckp kena guna bahasa yang betul...but actually Tengku Mahkota is a friendly person...dia tak kisah sebenarnya...kita je rase kekok dengan dia...haha...memang menunjuk kan bahawa Tengku Mahkota ni seorang yang berjiwa rakyat la...



TM...merenjis...



Next, potong kek pulak...lepas je potong kek...keberangkatan pulang Tengku Mahkota...everythings going smoothly...even TM da balik...orang still ramai lagi...ada yang baru datang...dan ade jugak yang da balik...

Potongggg!!!hehe...
Balik da...
My favourite part adalah my sister's dessert table and photo booth...orang2 pun ramai berkerumun kawasan nih...haha...menarik perhatian betul...at dessert table...ade brownies, macaroons, cookies,  chocolates, sweet dan macam2 lagi...haha...dan kakak aku pun happy giler sebab ramai yang bagi feedback yang diorg suke bahagian tuh...haha...leh amik2 gamba sambil pegang props lagi...dessert sedap2..."good job Dada!!" =)

Dessert Table...





Photo Booth...
Dada & Ayah
Mak aku ter'miss' dalam gamba nih...kami berempat je...



Si pengantin nye pun bukan main lagi...hahaa...


Haha...


The Bride...
Habis je majlis...kemas2 la...bawak balik sume2 barang...present2 sume...then malam tu ade barbeque...celebrate la da abis sume keje...haha...memang rase lega at that night...everything da abis da...tak payah nk penat2 da...haha...malam tu jugak acara bukak hadiah...haha...best2 gak hadiah yang dapat...nk kawen la cmni...sebab nk hadiah je...hehe...




Next day, ramai da saudara2 aku nk balik...fuhh...bile sorang...sorang da balik...rase sedih gak...semakin lama semakin sunyi je...dah tak dengar bunyi ketawa2 kegembiraan...bunyi budak2 bising...bunyi org duk borak2 sambil buat keje ikat riben sume tuh...hmm...back to normal da...aku rindu sebab bukan senang nk gather ramai2 sume saudara-mara...yang dari jauh sanggup datang...yang dekat pun tak kurang jugak...hmm...

What can i say here...aku bersyukur la dapat gather saudara-mara aku...dan bersyukur jugak wedding berjalan dengan lancar...tak lupe jugak SELAMAT PENGANTIN BARU untuk abang aku, Hadry...dan kakak ipar aku, Linda....haha...semoga hubungan berkekalan sehingga ke anak cucu...jgn gaduh2...haha...

My Family...
Thats all friends...Unite as One...LOVE ALL...SERVE ALL...*ni hardrock punye tagline*...hehe...

Thursday, 16 February 2012

WORDS #2

"Kita hidup adalah untuk mencari KEBAHAGIAAN...melakukan sesuatu perkara yang membahagiakan sesiapa yang berada disekeliling kita...sebagai contoh...kita pergi belajar...perkara yang kita buat itu adakah orang disekeliling kita bahagia??...jikalau membahagiakan seseorang itu...teruskan dengan perkara yang dilakukan...jikalau tidak...maka hentikan tugas yang dilakukan itu..."

-Mohd Hafiz Masri Onn-

Wednesday, 15 February 2012

WORDS #1

"Jadi seorang yang MERENDAH DIRI...sehebat mana kamu dalam sesuatu perkara...jangan ditunjuk-tunjuk...jikalau meninggi diri sehinggakan diketahui oleh musuh...disitu la musuh akan mencari kelemahan kita...maka jatuh lah kita"

-Mohd Hafiz Masri Onn-

Tuesday, 14 February 2012

Valentine's Day???

Hey guys...haha...tajuk arini sempena Valentine's Day...aku tahu sebagai seorang muslim dan berpegang dengan ajaran Allah seharusnya tak boleh menyambut perayaan ni...tapi macam mane kalau seseorang tu tak berniat pun???paham tak???hahaha...

Sebenarnye...aku baru je balik dari makan malam...malam ni special ckit sebab family aku nk celebrate pengantin baru...abg aku baru kawen...so belanja2 la makan...kat Zenith Hotel...da book ape sume bagai...sampai2 ramai giler org...sume org celebrate Valentines...aku punye ni pulak celebrate mende len...haa...pastu makanan malam ni pun best giler...and byk giler coklat...ye la valentines kan...selama ni kalau makan kat zenith makanan mane sedap pun...haha...arini je rasa best ah...byk pilihan dari hari2 biase...

Best kan ade Chocolates???hehe....
Tadi macam2 la...siap org bagi bunge la...tangkap gamba la...nk balik tu pulak dapat belon shape love la...haha...hari ni boleh kata happy2 la...ye la celebrate ade org baru dlm family kan...haha...

Orang bagi bunge pastu amik gamba...aku pulak duk bg bunge kat kakak aku....hahaha....

That all for today...juz want to update my status jee...and nk bukak ckit isu Valentine's ni...sebab aku tgk kat facebook merata duk post pasal valentine haram la sume la...aku mengaku mende tu haram...tapi kalau tgk ape berlaku kat aku ni cmne pulak...ini sume adalah niat kita je...kalau kita berniat menyambut perayaan tu...maka berdosa la kita...aku dan family juz nk celebrate pengantin baru je...plus sesi berkenalan dgn lebih rapat la kut...hehe...

P/S: ouh...kakak ipar aku nk balik umah dia esok...so celebrate before dia pergi...

Friday, 3 February 2012

Finally It's Friday!!!

TGIF...TGIF...TGIF...haha...alhamdulillah...seb baik da sampai ari jumaat...sebab sepanjang minggu ni memang busy nak mampos...dah la ade test lagi...dari ari isnin aku tak tido...korang tau tak...kalau tido pun mungkin 2 jam je kut...haha..eh...bukan dari isnin la...dari malam ahad tu lagi...haaa...malam ahad tu buat keje studio...tak tido...tapi tertido jap...pastu bangun pagi tuh...terus bace TITAS sebab test kul 3 ptg...dah abih je test...balik dan terus kan lagi keje studio tuh...

Selasa...pagi ade studio...ade crit...then bertambah lagi keje2 aku...huhu...balik pulak siap kan keje...tak tido jugak malam tuh...Rabu pun bende yang sama...tapi kena dtg kolej sebab nk tunjuk lecturer progress aku...keje keje keje keje keje...Khamis kul 3 ptg...test English...buat letter to editor...perghh...dah la tak cukup tido...menulis surat lagi...bayang kan la masa aku lam bilik peperiksaan...muke abih sembap da...otak pun tak leh jalan...tapi terpaksa paksa diri tuk siapkan jugak...huhu...sedih2...balik dari test sekali lagi aku pun teruskan keje la...sebab ari jumaat petang nk tunjuk lecturer keje aku...

Tapi pada masa yang sama gak...pagi tuh aku ade test Pengenalan Bangunan...kul 11 pagi...tapi percaya tak...aku mula membaca atau ulangkaji kul 10 pagi...hahaha...memang ape je dpt dan ape je yang leh aku luahkan isi2 otak aku ni lam kertas jawapan...haihh...seb baik jugak la boleh jawab...petang pergi studio tunjuk keje....then BALIKKK...mase tu la gembira sekali...tapi tak jugak gembira sebab next week ari selasa adalah Final Submition...so makne nye aku kena arrange-kan time aku sabtu ahad nih...memang tak de masa rehat jugak la...haduihhh....

Tapi tak pe la...at least tak teruk sgt cam ari2 sebelum nih...sekarang ni pun aku tak tido lagi...duk tulis blog pulak...haha...kang tak cukup tido duk merungut...cam sekarang ni la...hehe...