Friday, 17 February 2012

Hadry & Linda Wedding!!!

Salam...dah seminggu da abang aku kawen...hehe...yang wedding aku citer ni belah lelaki la...aritu 11 Feb 2012...hari sabtu...rindu pulak rase...sebab gather2 bersama family, saudara-mara...macam raya pulak...haha...still ingat lagi mula2 saudara sampai Kuantan...happy2 je...tolong ikat2 riben la...masuk kan chocolates dalam kotak la...macam2 lagi...and then hari jumaat...ade rehearsal...practise la nanti kekok pulak time wedding...haha...practise punye practise...malam tu pulak settle kan telur...masuk kan lam bekas pastu atur atas meja pulak...ramai tolong2 termasuk membe2 abang aku...emm tak salah,kitaorg settle sume bende sampai kul 1 pagi...haha...penat kan...esok tu pulak nk kena bangun pagi...hehe...

Macaroonn....
Dalam dewan...
Rehearsal #1 
Rehearsal #2 
Rehearsal #3
Rehearsal #4
Makan2 dulu...pastu baru sambung keje...haha...
Sibuk masukkan telur dlm bekas... 
Bekas Telur...H&L.... 
UCOPPPP!!!!
Ni la rupe sebelum wedding...
And the day comes...a big day for my family especially my brother and his wife...that morning...sure lah make-up2...the bride, the groom, bridesmaids...bla bla bla..haha...and final touch la...setting2 dewan...everythings...ouh...lupe nk ckp...this wedding was held at Dewan Jubli Perak...

Make-up...
Bridesmaids...
Tepat pukul 12 p.m. orang jemputan sume datang...fuhh...memang aku pun tak sangka ramai gak yang datang...haha...agak serabut jugak la nk handle...ye la...first time wedding nih...abang sulung aku kawen kan...first time la tu...hehe....later kalau turn kakak aku pulak...nanti senang la nk handle...ade experience da...haha...around 12.15 p.m...pasangan pengantin da dtg...masuk terus duduk atas pelamin...
Ramai da datang...
Sampei da pengantinnye...

About 12.30 p.m...Tengku Mahkota Pahang sampai...iring masuk sampai ke atas stage...pastu acara merenjis la pulak...settle that part...terus ke meja makan...haha...abang aku citer dia borak ngan TM...tersasul-sasul da ckp...haha...gementar la katakan...sebab kalau nk ckp kena guna bahasa yang betul...but actually Tengku Mahkota is a friendly person...dia tak kisah sebenarnya...kita je rase kekok dengan dia...haha...memang menunjuk kan bahawa Tengku Mahkota ni seorang yang berjiwa rakyat la...



TM...merenjis...



Next, potong kek pulak...lepas je potong kek...keberangkatan pulang Tengku Mahkota...everythings going smoothly...even TM da balik...orang still ramai lagi...ada yang baru datang...dan ade jugak yang da balik...

Potongggg!!!hehe...
Balik da...
My favourite part adalah my sister's dessert table and photo booth...orang2 pun ramai berkerumun kawasan nih...haha...menarik perhatian betul...at dessert table...ade brownies, macaroons, cookies,  chocolates, sweet dan macam2 lagi...haha...dan kakak aku pun happy giler sebab ramai yang bagi feedback yang diorg suke bahagian tuh...haha...leh amik2 gamba sambil pegang props lagi...dessert sedap2..."good job Dada!!" =)

Dessert Table...





Photo Booth...
Dada & Ayah
Mak aku ter'miss' dalam gamba nih...kami berempat je...



Si pengantin nye pun bukan main lagi...hahaa...


Haha...


The Bride...
Habis je majlis...kemas2 la...bawak balik sume2 barang...present2 sume...then malam tu ade barbeque...celebrate la da abis sume keje...haha...memang rase lega at that night...everything da abis da...tak payah nk penat2 da...haha...malam tu jugak acara bukak hadiah...haha...best2 gak hadiah yang dapat...nk kawen la cmni...sebab nk hadiah je...hehe...




Next day, ramai da saudara2 aku nk balik...fuhh...bile sorang...sorang da balik...rase sedih gak...semakin lama semakin sunyi je...dah tak dengar bunyi ketawa2 kegembiraan...bunyi budak2 bising...bunyi org duk borak2 sambil buat keje ikat riben sume tuh...hmm...back to normal da...aku rindu sebab bukan senang nk gather ramai2 sume saudara-mara...yang dari jauh sanggup datang...yang dekat pun tak kurang jugak...hmm...

What can i say here...aku bersyukur la dapat gather saudara-mara aku...dan bersyukur jugak wedding berjalan dengan lancar...tak lupe jugak SELAMAT PENGANTIN BARU untuk abang aku, Hadry...dan kakak ipar aku, Linda....haha...semoga hubungan berkekalan sehingga ke anak cucu...jgn gaduh2...haha...

My Family...
Thats all friends...Unite as One...LOVE ALL...SERVE ALL...*ni hardrock punye tagline*...hehe...

1 comment: