Wednesday, 13 July 2011

My First Project in Architecture Sem1 (FACE-PAINTING)

Sorry guys...lama giler aku tak update...busy kut sekarang...memang tak de masa la nk ber-blogging nih...byk mende aku nk citer lam blog nih tapi juz tak sempat nk update je...so byk yg terlepas...

So..before aku nk citer pasal aku punye Project nih...aku nk citer je la...kenapa aku busy sgt la kan...hehe...first...if you'll want to know...architecture memang best dan menarik...BUT...at the same time memang stress giler...dia stress dari segi mase je la...keje byk tapi nk cepat...so sape2 yg wat keje lambat tuh...memang sah2 la assignment tak anta on time...haha..so macam aku nih...aku da dua minggu tido tak betul...pastu da tiga ari tak tido...berturut-turut tuh...haha..memang dtg kolej...mamai je la...selain dari itu..dia stress macamm..emm...cmne nk ckp ek...haha...macam ni la...bila wat keje...kalau lecturer tak puas ati..dia suh wat balik...so paham2 je la stress macam mane...ade member aku sampai berbelas-belas kali mengadap muke lecturer semata-mata juz nk approve assignment...haha..memang seksa la kan...hehe...

Ok..back to the point...juz nk citer pasal keje aku je la...budak2 arkitek ni tuk sem satu ade 5 project...dan ni adalah project pertamaa...iaitu Face-Painting...kena wat design diatas muke sendiri yg menunjukkan sikap ataupun ciri2 diri kita....so first2 aku kena lukis muke sendiri...saiz pun sama...then kena dpt kan approval dari lecturer...kalau lecturer kata ok...so proceed tuk designing pulak...cam susah kan lukis muke sendiri...saiz kena sama pulak tuh..hahaha...

Lukis muke sendiri...
Dah je approve tuk muke tuh...aku pun start la design...lect mintak 4 design...aku pun dgn penuh semangat...start la mendesignn...sampai tak tido langsung...pk punye pk...keesokkan nye...tunjuk la...pastu lecturer marah ahh...kenapa??sebab aku wat tak ikot ape yg dia nk...dia nk design tu berdasarkan lines...makne nye...ko tak leh wat simbol atau pun gamba2 gitu ah...pastu bukan aku sorang je...satu kelas buat salah...haha..pastu lect suh wat gak dan anta mase tu gak...haihh...saje2 je tak tido juz tuk wat mende tuh...tapi salah...huhu...pastu buat punye buat..tunjuk kat dia...pastu kena reject...buat balikk...tunjuk lagi...ken reject gak...haha...stress kan??...tu la yg aku ckp ade member aku sampai byk kali mengadap muke lect tuh...hehe...

Design...
Lepas da di approve...kitaorg juz get ready tuk present la pada ari isnin aritu(11 Julai 2011)...pada ari tersebut kitaorg kena cat muke seperti mana yg telah di-design...memang malu la kan nk kena cat kat kolej...pastu sume org tgk...hahaha...tapi best ah wat keje nih...sempoii...sume terkejut je tgk muka aku...hahaha...

Budak2 tgh cat kat couryard...

Penyokong2 bola sepakk...hahaha...
Da siap cat sume...aku pun kena present la...ckp punye ckp...boleh la...yg penting waktu aku abis ckp tuh..lecturer ckp "bagus2"...hehe...kembang hidung kejap...hahaha...huhh...bile selesai je...memang lega gilerr...sampai byk ari tak tido semata-mata nk siap kan keje nih...berbaloi gak la rase...seronokk...haha...macam aku ckp la architecture ni seronok tau tapi hati,jiwa, mental,fizikal kena kuat ah...kalau tak...memang tak kan berjaya laa...haha...

So...aku ase sampai sini je la aku...nanti InsyaAllah kalau sempat...aku update la yee...hehe...

No comments:

Post a Comment